Six Senses Uluwatu Bali: experienţa mea

Adriana Petrescu

Îmi place enorm de mult să călătoresc. De-a lungul timpului, am vizitat o sumedenie de ţări, am descoperit istoria şi obiceiurile fascinante ale altor popoare. Rareori mi s-a întâmplat însă nici să nu fi plecat dintr-un anumit loc şi să plănuiesc să mă întorc cât de curând.

Bali era de multă vreme pe lista mea, dar nu m-am aşteptat nicio secundă să mă îndrăgostesc la prima vedere. E un colţ de rai pe pământ. Dacă aţi fost acolo, cunoaşteţi exact sentimentul. Dincolo de peisajele ameţitor de frumoase, Bali are o energie aparte. O energie a echilibrului şi a iubirii, care mi-a făcut pur şi simplu sufletul să vibreze.

adriana petrescu

Promit să revin cu un material mai amplu despre cum mi-am petrecut timpul pe această insulă a zeilor, aşa cum mai este numită. Aşa cum v-aţi obişnuit deja, multe dintre postările mele de pe blog sunt dedicate hotelurilor şi spa-urilor din diverse colţuri ale lumii. Asta pentru că mă pasionează industria hotelieră şi îmi place să compar designul interior, parfumul camerelor, serviciile, ospitalitatea. Cândva, chiar visam să îmi deschid un hotel boutique, dar asta e altă poveste.

Six Senses Uluwatu Bali

îşi merită cu siguranţă şi numele, şi reputaţia. Resortul e o încântare pentru toate simţurile! Ca şi cum ar fi un univers paralel, aici şi timpul curge mai leneş. Situat pe vârful unei stânci, Six Senses Uluwatu Bali te răsfaţă cu privelişti magnifice ale Oceanului Indian de la răsărit şi până la căderea serii. De altfel, primul lucru pe care l-am făcut când am ajuns în resort a fost să mă duc pe terasă şi să privesc apusul, unul dintre cele mai frumoase pe care le-am văzut vreodată.

adriana petrescu

six senses bali

În camerele spaţioase predomină tonurile calde şi neutre, cu accente de safir şi turcoaz. Salteaua handmade a patului, pernele care îşi reglează temperatura şi cearşafurile din bumbac organic au fost alese special pentru a-ţi asigura un somn liniştit. Dacă îţi doreşti, există şi posibilitatea de aţi fi analizate ciclurile somnului şi de a ţi se recomanda diverse metode cu ajutorul cărora să uiţi de insomnii şi să te odihneşti cu adevărat.

Six Senses Uluwatu Bali

Six Senses Uluwatu Bali

six senses bali

Bucătăria balineză are influenţe indoneziene, chinezeşti şi indiene. Condimentele presărate pe legumele proaspete, pe carne şi pe peşte sunt la ele acasă. Ce mi-a plăcut este că indiferent ce bar sau restaurant aş fi ales, fiecare avea privelişte spectaculoasă.

adriana petrescu

Nu m-am decis care mi s-a părut mai interesant: Crudo, al cărui meniu e gătit după secrete culinare japoneze îmbinate cu un stil de cooking de care am aflat pentru prima dată, Nikkei, sau Rocka, unde felurile de mâncare se schimbă în funcţie de anotimp.

Six Senses Uluwatu Bali

Six Senses Uluwatu Bali

Evident că nu am ratat nici spa-ul. Mi-am început multe dimineţi alergând pe bandă în sala de sport, şi mă bătea gândul să încerc air yoga (a rămas pentru data viitoare).

Six Senses Uluwatu Bali

E fascinant cât de mult accent se pune pe sustenabilitate. Multe dintre tratamentele spa-ului sunt concepute în jurul unui concept unic „farm to massage”, ceea ce înseamnă că multe dintre ingredientele folosite în timpul unei terapii (flori, condimente sau plante) sunt din zonă.

Six Senses Uluwatu Bali

Nu ai cum să ratezi exfolierea cu orez măcinat, masca corporală cu iaurt sau împachetarea tradiţională cu turmeric, cuişoare şi nucşoară. Iar dacă eşti o persoană care se încrede în ritualuri vindecătoare, meditaţia ghidată şi acupresiunea (o tehnică similară cu acupunctura) îţi vor trezi interesul.

Fiecare clipă petrecută aici a fost ca un vis. Şi să ştiţi că nu e musai să mergeţi cu cineva ca să vă bucuraţi de acest loc special. Energia pozitivă domneşte peste tot astfel încât nu o să vă simţiţi singure. În schimb, o să aveţi şansa să vă regăsiţi.

 

 

This post is also available in: Engleză

No Comments

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.