DOCTOR OLTJON COBANI

MEDIC SPECIALIST ÎN CHIRURGIE PLASTICĂ, ESTETICĂ ȘI MICROCHIRURGIE RECONSTRUCTIVĂ

Absolvent al Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, Dr. Cobani Oltjon a urmat rezidențiatul în chirurgie plastică-estetică și microchirurgie reconstructiva în cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti (Floreasca),unde prin munca depusă a acumulat experiență importantă în ceea ce privește chirurgia plastica reconstructiva. Încă din timpul rezidentiatului a început colaborarea cu clinica ProEstetica, unde a făcut primii pași în chirurgia estetică. In cursul definirii lui profesionale a avut ocazia de a participa la intervenții chirurgicale alaturi de specialisti internationali recunoscuti in domeniu precum Roger Khouri, Wolfgang Gubisch, Nazim Cerkes, Claudio Calabrese, Alexis Verpaele, Patrick Tonnard, Carlos Roxo etc.

Pregătirea continuă a medicului este completată anual de participarea la cursuri, workshop-uri, congrese naționale și internaționale și publicarea a peste 20 de lucrări științifice în reviste de specialitate. In prezent, își desfășoară activitatea în cadrul Centrului Medical Monza din București.

Dr. Cobani a început  colaborarea cu medical spa-ul Natural Beauty by Adriana Petrescu  la începutul anului 2018. După un training riguros a fost acreditat de faimoasa firmă Merz Aesthetics  să efectueze tratamente ULTHERAPY. Tratamentele se efectuează în cadrul clinicii MIKO PALACE, sitaută pe strada Nicolae Iorga, nr.19, sector 1, Bucuresti.

Doctor Oltjon Cobani, unul dintre cei mai căutaţi medici specialişti în chirurgia plastică şi estetică din România, despre ULTHERARPY singura metodă de lifting non-chirurgical pe bază de ultrasunete aprobată de FDA.

Ce v-a convins să lucraţi cu ULTHERAPY?

Ca medic, sunt mereu focusat pe rezultate reale. Am remarcat încă din timpul trainingului că ULTHERAPY este un aparat foarte inteligent, cu o capacitate semnificativă în îndeplinirea unui lifting non-chirurgical de excepţie. Statisticile atestă, ca la nivel global, începand cu anul 2019 şi până în prezent, peste 1.000.000 de pacienţi au apelat la terapia anti-aging Ultherapy, fie ca prevenţie sau ca să scape de pielea lăsată de pe faţă, gât sau decolteu.

Ce beneficii oferă ULTHERAPY?

ULTHERAPY arcuieşte sprâncenele, întinereşte zona sensibilă din jurul ochilor, ridică pomeţii si reduce fălcuţele, conturează linia maxilarului, elimină bărbia dublă şi elimină ridurile de pe gât sau decolteu. Pur şi simplu, are efect de lifting, care face pacientul să capete un aspect tânăr şi fresh.

Cum funcţionează ULTHERAPY?

ULTHERAPY are la bază ultrasunetele microfocusate. Acestea acţionează în combinaţie cu tehnologia DeepSee, care permite medicului să vizualizeze livrarea impulsurilor în timp real. Spre deosebire de terapiile laser, acestă terapie  nu  acţionează doar la nivelul tegumentului, ci în ţesutul subcutanat, ultrasunetele ajung în straturile profunde ale dermei, la adancimi precise şi controlate, ţesut subcutanat şi chiar SMAS sau platisma, stimulând sinteza de colagen.

Cât de rapid se văd rezultatele şi cât se menţin ?

Imediat după tratament, se remarcă o îmbunătăţire vizibilă a tonusului pielii. Să avem în vedere că acest aparat se bazează pe restructurarea colagenului ceea ce înseamnă că pentru rezultate maxime trebuie să aşteptăm până la trei luni. Efectul de lifting se menţine 365 de zile.

Doare ULTHERAPY?

Pentru a evita orice fel de disconfort, înaintea tratamentului, pacientul ia un analgezic uzual. Singura senzaţie ce poate fi resimţită este aceea de mică înţepătură, dar nu e deloc insuportabilă sau dureroasă.

Cât durează o şedinţă?

Pentru o şedinţă de tratament la nivelul feţei sau al gâtului, pacientul trebuie să îşi aloce în jur de 60-90 de minute, în timp ce o procedură pentru zona decolteului durează aproximativ 30 de minute. Durata se stabileşte strict în funcţie de nevoile fiecărui pacient în parte.

De la ce vârstă putem apela la ULTHERAPY?

ULTHERAPY nu face parte din categoria aparatelor care să aibă restricţie de vârstă. Acest aparat trebuie folosit în caz de ptoză uşoară sau medie a feţei. Atunci când apare efectul de lăsarea pielii e indicat să apelezi deja la un medic specialist şi să cauţi o soluţie. Atât femeile, cât şi bărbaţii pot beneficia de acest tratament.

Avem nevoie de perioadă de recuperare după ULTHERAPY?

Nu. Iniţial, pacientul poate prezenta o roşeaţă la nivelul pielii, care dispare rapid. Imediat după tratament, evitaţi să staţi la plajă. 

În ziua de azi, au apărut multe metode, care pretind că fac ce face ULTHERAPY. Cum ne ferim de aparatele fake?

Trebuie ştiut că nu oricine poate efectua ULTHERAPY. Medicul trebuie să urmeze un training special şi să primească o certificare. Pacientul trebuie să fie evaluat înainte de tratamentul propriu-zis. Sunt doar două aparate în România, şi din fericire, unul este în cadrul clinicii Miko Palace.

 • Cercetator stiintific – Academia Romana de Stiinte Medicale
 • Membru al ACPR – Asociatia Chirurgilor Plastici din Romania
 • ISAPS – International Society of Aesthetic Plastic Surgery
 • ISRMS – International Society of Regenerative Medicine and Surgery
 • ESLAS – European society for laser aesthetic surgery
 • SRCE – Societatea romana de chirurgie estetica

Ultherapy:

 • 2018: -Ultherapy Training
 • 2018 -Ultherapy Training
 • 2018 -Ultherapy E-Learning
 • 2018 -Ultherapy Trainining
 • 2019 -Ultherapy Training

2017: Participare la Conferinta Societatii Romane de Chirurgie Estetica si la cursul ISAPS unde am fost invitat ca speaker. Cursul s-a bucurat de participare nationala si internationala de exceptie, prezenti fiind chirurgi plasticieni de renume ca Prof. Dr .Foad Nahai, Dr.Bryan Toth, Dr.Giovanni Botti.

2017: Ales membru al consiliului national consultativ in cadrul adunarii generale al Societatii Romane de Chirurgie Estetica.

2017: Participare la Congresul Societatii Internationale de Medicina si Chirurgie Regenerativa, ce a avut ca tema generala „O provocare a secolului XXI: Medicina Regenerativa- Cercetari si Aplicatii clinice”, in cadrul caruia am prezentat lucrarea cu tema „Clinical applications in breast regenerative surgery”

2017: Participare la Scoala de Vara a Rezidentilor, eveniment organizat de Societatea Romana de Chirurgie Estetica (SRCE) impreuna cu Societatea Internationala de Chirurgie Plastica Estetica-ISAPS, ce a avut loc la Brasov

2016: Participarea alaturi de doctorul Alexis Verpaele si Patrick Tonnard la operatii in cadrul clinicii “Coupre Centrum voor plastische chirurgie” din Ghent, Belgia. Training-ul s-a axat pe chirurgia faciala, noi metode in ceea ce priveste lifting-ul si rejuvenarea faciala, rinoplastii, blefaroplastii, lasere, peeling-uri, lifting facial.

2016: Training in cadrul Spitalului Universitar din Bruxelles, in echipa profesorului Mustafa Hamdi, unde am luat parte la cateva interventii de chirurgie plastica reconstructiva.

2016: Participare la Congresul Asociației Române de Chirurgie Plastică și Congresul Societății Române de Chirurgie Estetică, cu lucrarea „O tehnică combinată de chirurgie plastică convențională și chirurgie plastică regenerativă în vederea rezolvării unui caz de malformație nazală”

2016: Congresul International IMCAS (International Master Course of Aging Skin), desfasurat la Paris

2015: Cursul ISAPS “Brazilian-European Sinergy Reshaping the Body” desfasurat la Belgrad ,unde a facut parte din echipa operatorie alaturi de mari maestrii internationali.

2015: Workshop „Noi frontiere in medicina si chirurgia regenerativa”. Reconstructie mamara compozita folosind implant siliconic si tesut adipos. Prof Dr. Claudio Calabrese, Prof. Asoc. Dana Jianu, ProEstetica Medical. In cadrul acestui curs a operat in echipa cu Prof.Dr.Claudio Calabrese

2013: “Indicatii ale PRP-ului în Chirurgia Plastică și Estetica” -“ Dana Jianu, Centrul Medical ProEstetica, București

2013: Curs de rinoplastie ISAPS, București În cadrul acestui curs a operat în echipă cu Prof. Dr. Wolfgang Gubisch și Dr. Nazim Cerkes

2012: Workshop Jalupro : “Utilizarea HMV în terapia ART pentru bio-revitalizarea cutanata cu L-aminoacizi și acid hyaluronic” – Dr. Dana Jianu, Centrul Medical ProEstetica, București

2012: Curs și Workshop Chirurgical: Potentialul regenerativ al grefei de țesut adipos în reconstrucția mamară postmastectomie și alte patologii în Chirurgia Plastica” “- cu participarea excepțională a Dr. Roger Khouri (Miami Brest Center-SUA), Dr. Dana Jianu, Centrul Medical ProEstetica, București. In cadrul acestui curs a operat in echipa cu Dr.Roger Khouri.

2011: Curs și Workshop cu tema: “Tratamente minim și non-invazive pentru reîntinerirea feței și gâtului. Indicații, produse și echipamente, tehnici de bază și managementul complicatiilor” -“ Coordonator Științific: Prof Călin Giurcaneanu, Director de program: Dr. Dana Jianu , Centrul Medical ProEstetica, București