5 greşeli pe care le faci când vine vorba de produsele solare

Specialiştii ne avertizează de multă vremeradiaţiile UV şi expunerea necontrolată la soare ne pot îmbătrâni tenul prematur. Mai mult, pot provoca arsuri, iritaţii şi chiar cancer de piele. Aşa că e de la sine înţeles de ce e nevoie să foloseşti o cremă solară eficientă zi de zi, şi nu doar când stai la plajă.

 Azi, am avut o întâlnire de business cu un medic dermatolog aici în Dubai, şi printre altele, am stat de vorbă despre cele mai frecvente cinci greşeli pe care fiecare dintre noi le face la un moment dat când vine vorba de produsele solare.

Refuzi cremele solare pe motiv că nu te mai bronzezi. 

Chiar şi în Emirate, unde soarele foarte puternic, temperaturile ridicate şi umiditatea le pun în pericol pielea, multe femei refuză să aplice o cremă cu SPF de teamă că nu se vor mai bronza. Nimic mai fals! Când foloseşti produse solare, pielea va deveni ciocolatie treptat. În caz contrar, vei fi roşie ca racul.

Nu ştii exact ce cantitate de cremă solară să foloseşti.

Corect este să pui crema în palme şi apoi să o aplici pe faţă sau pe corp. Cel mai adesea, femeile îşi folosesc vârfurile degetelor aşa cum şi-ar aplica de exemplu un ser. În plus, trebuie să masezi crema până este absorbită în piele.

Aplici cremă solară doar dimineaţa, înainte de plajă.

Nicio cremă cu SPF nu are efect pe toată durata zilei, aşa că va trebui să o reaplici. Cu atât mai mult dacă intri în apa mării sau în piscină.

Consideri că dacă ai aplicat o cremă cu SPF 50, poţi să leneveşti sub soare chiar şi în orele cu cel mai mare risc. 

E adevărat că o cremă cu SPF 50 blochează 98% din razele UVB, dar la orele amiezii, rişti să te alegi cu arsuri.

Nu foloseşti o cremă solară pentru buze sau pentru păr. 

Dermatologii te încurajează ca la fiecare două ore să aplici un balsam de buze cu SPF şi un spray, care să îţi protejeze şuviţele şi să nu le decoloreze.

 

 

This post is also available in: Engleză

No Comments

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.